top of page

Lekeitio

Na een vaartocht met regen en weinig wind, komen we in Lekeitio aan. De kade telt heel wat mooie gevels. De kerk kijkt majestueus over de haven.


Bij laag water kan men te voet naar het eiland San Nicolá naast het dorp. Alleen moet men opletten op tijd terug te komen vóóraleer de weg erheen terug onderloopt bij vloed. 3 mooie stranden omringen de baai. De vuurtoren Santa Catalina op de top van de berg is heel pittoresk, zowel van op zee als dichtbij op het land.



In Arcachon hebben we kennis gemaakt met Pieter en Ann, die net de zeilyacht ‘Singing Mermaid’ gekocht hebben. Een Beneteau 40. Ze vertellen ons dat ze het ene probleem na het andere gehad hebben. Ze zijn nu reeds 8 maand onderweg en hebben geen 1 tocht zonder panne gehad. Maar nu is het blijkbaar allemaal in orde gekomen. We komen hen toevallig terug tegen in Handaye en hier in Lekeitio. We spreken af om samen naar Getxo te varen, zodat we foto’s van elkaars boot kunnen maken. We ankeren in de goed beschutte baai. Pieter en Ann zullen er een paar dagen blijven om Bilbao te bezoeken. Wij varen ‘s anderendaags reeds door naar Santoña. Er staat een goede wind, dus laten we dit niet voorbij gaan. De weersberichten voor de volgende week zijn barslecht (35 knopen wind en golven tot 3 meter!). We zullen dus vastzitten in Santander voor een paar dagen. Dan zal er tijd genoeg zijn om Bilbao en andere te bezoeken.



bottom of page